Kjære nysgjerrigper! (MinaGjerde)
Forside Facebook Om meg Kontakt

Kjære nysgjerrigper!Kjære nysgjerrigper! Du som løper bort til en trakfikkulykke. Ikke for å hjelpe til, men for å ta bilder eller for å filme alt sammen. Du som syns det er viktigere å få sendt snapchat til vennene dine om at du har kommet opp i en dramatisk ulykke. Du som setter andres liv på spill, for å fremme ditt eget. Er det oppmerksomheten du får som trigger deg?

Jeg kom opp i en bilulykke for noen måneder siden. Det var frontkollisjon med personbil og lastebil. Jeg løper bort for å hjelpe til, noen er i sjokk og har skadet seg. Heldigvis så gikk det "bra", om man tenker på konsekvensene det kunne ha fått. En ny bil kommer, og ei dame hopper ut av bilen. Løper bort, akkurat som meg, men drar heller frem mobilen. Til og med journalister legger kjapt ut bilder av det hele. Av alle bilene som er involvert. Før man vet hvordan det går, er det en veldig dum ting å gjøre. Ingen har rukket å varlse de pårørende, men alle som kjenner en som kjører en bil som på bildet, blir kjempe redde. Er det noe vits i å skape den redselen? For at noen får vite gjennom det, at en de er glad i er alvorlig skadet og i verste fall død? Det er ikke måten man skal få vite det på.   

Så vær så snill nysgjerrigper, smør deg med tålmodighet. Gå ikke i veien for andre som hjelper til. Ikke storm til om du ikke skal hjelpe. Hvor kult er det den dagen du er i en bilulykke, og flere personer står å tar bilder av deg mens du er i sjokk eller skadet?  

Det var dagens alvorsprat fra meg! 

- Mina

 

#meninger #trafikk #hverdag #ulykker #samfunn #mobil #sosialemedier

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar

    hits